• 2106824757

  • Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μαρούσι

Βασιλοπούλου Μαρία Ειρήνη

ΜSc Λογοθεραπεύτρια

Αποφοίτησε από το Τμήμα Λογοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας (Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών) το 2015. Παράλληλα με τη φοίτησή της στο Τμήμα Λογοθεραπείας, συμμετείχε σε παγκόσμια Summer Schools εξειδικευμένα για φοιτητές λογοθεραπείας καθώς και στην μεταφραστική ομάδα του βιβλίου «Aphasia and Related Neurogenic Communication Disorders» των Παπαθανασίου Η., Patrick Coppens και Πόταγας Κ. για την ελληνική έκδοση.

Η πτυχιακή της εργασία, με θέμα «Εφαρμογή της εφαρμογής JabTalk ως μέσο εναλλακτικής επικοινωνίας σε κλινήρη ενήλικα με διάχυτη κρανιοεγκεφαλική κάκωση» παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοθεραπείας το 2016 καθώς και στο 30th  World Congress of IALP (International Association of Logopedics and Phoniatrics) την ίδια χρονιά.

Στη συνέχεια, στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης, παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο της λογοθεραπείας. Αναλυτικότερα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την θεραπευτική παρέμβαση στον τραυλισμό, στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (π.χ. TEACCH, PECS, Social Stories), στην απραξία και σε γλωσσικές διαταραχές, όπως ειδική γλωσσική διαταραχή. Ακόμη, κατέχει πιστοποιητικό επάρκειας στη χορήγηση και βαθμολόγηση της Διαγνωστικής Εξέτασης της Βοστώνης.

Από το 2015 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως λογοθεραπεύτρια με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Το 2020 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Νευροεπιστήμη της Εκπαίδευσης». Η διπλωματική της εργασία έχει τίτλο «Η Νευροαπεικόνιση του Τραυλισμού» και παρουσιάστηκε στο 14ο Πανελλήνιο – 1ο Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας το Μάιο του 2021.