• 2106824757

  • Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μαρούσι

Τζανάκου Άννα

ΜSc Παιδοψυχολόγος & Ειδική Παιδαγωγός

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας με εξειδίκευση στη Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων (TEACCH, PECS, Social Stories, CAT-TAT, WISC III, Παιδικό ιχνογράφημα, Cygnet, ετήσια εκπαίδευση στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως ΕΚΠΑ στη ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα, ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως ΕΚΠΑ με θέμα τη διαχείριση χωρισμού-διαζύγιο κ.ά.).

Παράλληλα με τις σπουδές της στη ψυχολογία, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής, σκηνοθεσίας, σύγχρονου χορού, φωνητικής στο Θέατρο των Αλλαγών στην Αθήνα, διετές εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Θεατρικό Παιχνίδι στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς και σεμινάρια καλλιτεχνικής επιμόρφωσης σχετικά με το μοντέρνο θέατρο σκιών και τεχνικές κλόουν.

Εργάζεται από το 2009 ως ψυχολόγος/ειδική παιδαγωγός υποστηρίζοντας παιδιά, εφήβους και οικογένειες και από το 2006 ως εμψυχώτρια ψυχοπαιδαγωγικών ομάδων θεάτρου για παιδιά τυπικού και κλινικού πληθυσμού. Έπειτα από 10ετή επαγγελματική εμπειρία ως παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες, τα τελευταία χρόνια παρέχει εποπτείες σε εκπαιδευτικούς και ειδικούς παιδαγωγούς.

Είναι σε συνεχή εποπτεία ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης. Έχει κάνει 2 παρουσιάσεις σε πανελλήνια συνέδρια με θέμα «Η σχέση παιδιών με αυτισμό με τα αδέρφια τους» και «Ο ρόλος του παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία» αντίστοιχα.

Είναι εκπαιδευόμενη στη ψυχοθεραπευτική μέθοδο μέσω δράματος (δραματοθεραπεία).