• 2106824757

  • Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μαρούσι

Σερκεδάκη Άννα

Μουσικοπαιδαγωγός-Φλαουτίστα

Απέκτησε δίπλωμά στο φλάουτο το 2013 στο Σύγχρονο Ωδείο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές το 2016 στο ARTS – Βασιλικό Κονσερβατόριο της Mons στο Βέλγιο, με διπλωματική εργασία ‘’φλάουτο και μουσικοθεραπεία’’. Στη συνέχεια παρακολούθησε τον 3ετη κύκλο μετεκπαίδευσης μουσικοκινητικής αγωγής Orff στη σχολή Μωραΐτη το 2020 με πτυχιακή εργασία ‘’Μουσικοκινητική αγωγή Orff και παιδαγωγική του Δάσους’’.

Η διαδρομή της γύρω από τη μουσική έχει κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες, με πρώτο τη μουσική εκτέλεση: συμμετείχε σε σεμινάρια και master classes όπως master classes για φλάουτο στο Rencontres internationales musicales en Wallonie, Βέλγιο, ‘’Ο ρυθμός στη μουσική’’ στο Πρότυπο Ωδείο Αθήνας κ.ά. Έχει συμμετάσχει στην Συμφωνική ορχήστρα νέων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στο Βέλγιο στη Συμφωνική ορχήστρα του Arts au carré, στην Ορχήστρα φλάουτων της Mons, σε φιλαρμονικές, καθώς και σε σύνολα μουσικής δωματίου με τα οποία εμφανίστηκαν σε συναυλίες στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Σήμερα συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, πειραματίζεται με νέους ήχους (Κυματική Αθηνών, Υπνοδρόμιο 2020) και σε τζαζ μπάντες (Anoma, 2021).

Επόμενος άξονας η μουσική παιδαγωγική: εκπαιδευτικά σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής Orff στη σχολή Μωραΐτη, ”Ηχοπερπατήματα” με τον Β. Αναγνώστου κ.ά. Εργάζεται από το 2013 ως δασκάλα φλάουτου, φλογέρας και μουσικoκινητικής αγωγής Orff σε Ωδεία, μουσικές σχολές, πολιτιστικά κέντρα και παιδικούς σταθμούς. Έχει εμψυχώσει εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής στη Γερμανία (Focus Tanz, 2022) και στις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Όπερα από κούνια, 2021) καθώς και ομάδες μουσικοκινητικής αγωγής στα δάση του Υμηττού και της Πάρνηθας.

Τελευταίος άξονας, μουσική και θεραπεία: σεμινάριο μουσικοθεραπείας Nordoff-Robbins στο μουσικοθεραπευτικό κέντρο Musicing με πρακτική άσκηση μουσικοθεραπείας στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και στο κέντρο ημέρας Ηλιαχτίδα.

Σήμερα κάνει μουσική με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού στο χώρο μας και στο κέντρο Λογομάθηση.