• 2106824757

  • Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μαρούσι

Κανετάκη Θέμις

MΑ Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η Θέμις Κανετάκη σπούδασε Ψυχολογία στο τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου και συνέχισε στο μεταπτυχιακό διεπιστημονικό πρόγραμμα του ΙΦΕΤ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με συνεργασία το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οι κατευθύνσεις στις οποίες πορεύτηκε υπήρξαν τρεις με άρρηκτη σύνδεση μεταξύ τους. Αρχικά, ο κόσμος της ψυχοθεραπείας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσής της, με εμπειρία ατομικών συνεδριών, αλλά και συντονισμό ομάδων. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση Ψυχοθεραπείας της Σωματικής Ραϊχικής Προσέγγισης. Η συγκεκριμένη θεραπευτική προσέγγιση, αυτή της Σωματικής Ψυχοθεραπείας, βασίζεται σε ψυχολογικές και ψυχοδυναμικές θεωρίες. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη σχέση νου και σώματος και στη λειτουργική τους ενότητα. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση επιπέδου Master’s με εξειδίκευση στη ραϊχική ψυχοθεραπεία με τον Alberto Torre, με θεματική «Στάση του Σώματος και Χαρακτήρας». Εκπαιδεύτηκε στο Orlando LGBT+, καταρτιζόμενη σε ζητήματα γύρω από την έμφυλη ταυτότητα. Τέλος, εκπαιδεύεται στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR με τη Δόμνα Βεντουράτου. Στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία χρησιμοποιεί εργαλεία από το Ψυχόδραμα, τη Gestalt, τη φαντασία, καθώς και τη συστημική και συναλλακτική ανάλυση, ενώ παράλληλα δε λείπει η εικαστική και δημιουργική χροιά.

Εποπτεύεται από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής – Βίλχελμ Ράιχ, καθώς επίσης είναι και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας (Π.Ε.ΣΩ.Ψ.).

Ένα ακόμη κομμάτι της εκπαίδευσής της είναι η Ειδική Αγωγή, όπου μέσα από εκπαιδεύσεις και προσωπική επαφή, έχει πλέον εργασιακή εμπειρία ετών, με ανθρώπους που έχουν αναπτυξιακές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες, αλλά και μαθησιακές (TEACCH, PECS, Εκπαίδευση αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών στην Ε.Ψ.Υ.Π..Ε.).

Ένας ακόμη σταθμός υπήρξε το Θεατρικό Παιχνίδι, όπου μέσα από τριετή εκπαιδευτική εμπειρία στο Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού, αλλά και σε συνδυασμό με άλλες εκπαιδεύσεις σχετικές με το αυτοσχέδιο θέατρο και το Ψυχόδραμα, έχει συντονίσει ομάδες θεατρικού παιχνιδιού διαφόρων ηλικιών και θεματικών.