• 2106824757

  • Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μαρούσι

Ευριπίδη Χαρά

Λογοθεραπεύτρια

Η Χαρά Ευριπίδη είναι Λογοθεραπεύτρια, μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοθεραπευτών Λογοπαθολόγων Ελλάδας (ΣΕΛΛΕ). Σπούδασε στο τμήμα Λογοθεραπείας της ΣΕΥΠ του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΑΤΕΙ Πατρών). Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές το 2007 και έκτοτε εργάστηκε ιδιωτικά και σε κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αθήνα, με στόχο την αξιολόγηση και την αποκατάσταση γλωσσικών και επικοινωνιακών διαταραχών σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και εφήβους. Εφάρμοσε εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας καθώς και δυαδικά/ ομαδικά προγράμματα, όποτε κρίθηκε σκόπιμο. Ακόμη, εργάστηκε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων παρέμβασης σε ενήλικες με Αφασία. Επίσης, εργάστηκε σε ιδιωτικά και δημόσια σχολικά πλαίσια, παρέχοντας Παράλληλη Στήριξη σε παιδιά με αυτισμό. Τέλος, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της πρόληψης και της ενημέρωσης, πραγματοποιώντας ανιχνευτικούς ελέγχους και ενημερωτικές ομιλίες σε Νηπιαγωγεία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τρέφει για την γλωσσική ανάπτυξη και τις διαταραχές επικοινωνίας. Πιστεύει στην αξία της διεπιστημονικής ομάδας και την σφαιρική αντιμετώπιση του κάθε παιδιού.

Η κατάρτισή της περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων που αφορούν στην αξιολόγηση και την αποκατάσταση των διαταραχών λόγου και ομιλίας και την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών διαταραχών. Έχει εκπαιδευτεί ακόμη, στη χρήση του παιχνιδιού, της μουσικής και της κούκλας ως θεραπευτικά μέσα, καθώς επίσης και στην συμβολή της φύσης στην ανάπτυξη του παιδιού (Παιδαγωγική του δάσους).

Την παρούσα χρονική περίοδο σπουδάζει στο διιδρυματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τον τίτλο: «Παιδαγωγική μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και βιοϊατρικών προσεγγίσεων» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της Ανώτατης Σχολής ΠΑΙδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.